top of page
Yazarın fotoğrafıOp. Dr. Ebru Ünal

Cilt için Antioksidanların Önemi

Cilt bakımında güç merkezleri olarak ilan edilen bazı bileşenler vardır. Antioksidan içeren içerikler cilt bakımı endüstrisinde o kadar popüler hale geldi ki tüketiciler için bir moda sözcük haline geldi. Bununla birlikte, antioksidanlar bir moda sözcükten veya trend olan bir içerikten daha fazlasıdır. Cilt bakımı uzmanlarının, hastalara mevcut en iyi cilt sağlığı çözümlerini sunmak için tedavilerde ve bakım protokollerinde antioksidan kullanmaya devam etmesinin bir nedeni vardır. Antioksidanlar, çok yönlülükleri, güçleri ve istenen sonuçları verme kabiliyetleri nedeniyle tüm övgülerin daha fazlasıdır.


Yine de birçoğu için soru şu: “Bir antioksidan tam olarak nedir?” “Kaç çeşit antioksidan vardır?” ve “Kendi cildinizin yararına en uygun olanı nasıl anlarsınız?”


Bir antioksidan, cildi oksidasyondan ve serbest radikallerden koruyarak cilt hasarını önlemeye yardımcı olabilir. Işık ve UV ışınları, kirleticiler ve diğer saldırganlar gibi çevreden gelen serbest radikaller, cildin yaşlanmasının ardındaki en büyük suçlulardan biridir. Cilde bir antioksidan katarak, oksidasyon sürecini engelleyebilir, böylece cilde verilen hasarı yavaşlatır ve onarımını teşvik eder.

Cildin oksidasyonu ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü artırabilir. Aynı zamanda güneş hasarı, yaşlılık lekeleri, hiperpigmentasyon ve cildin gevşemesi ve sarkması şeklinde de kendini gösterebilir. Cilt bakımı rutininize antioksidanlar dahil ederseniz yaşlanma belirtilerini iyileştirmek, cildi aydınlatmak ve hatta cilt tonunu iyileştirmek için çalışabilirler. Cildinizi tanımak ve istediğiniz cilt sonuçlarını elde etmenin en iyi yollarını belirlemek için bir uzmana danışmak önemlidir. Bu bilgiyle, dahil edilecek en iyi antioksidan ürünü bulmak çok daha mümkün.


Cilt sağlığı ürünlerinde bulunan en popüler antioksidanlardan bazıları büyük olasılıkla cilt bakımı meraklılarına tanıdık geliyor. Aşağıda dermatologlar, estetikçiler ve diğer cilt sağlığı uzmanları tarafından kullanılmak üzere en iyi bilinen ve en çok tavsiye edilen antioksidanlardan bazıları verilmiştir.


C vitamini veya askorbik asit, piyasada en çok araştırılan ve kolayca bulunabilen antioksidanlardan biridir. Koyu lekelerin açılmasına, hatta cilt tonunun açılmasına yardımcı olur. İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya çalışır.


A vitamini veya retinoller/retinoidler, yaşlanan cildi gençleştirme yeteneği ile en iyi bilinen güçlü bir antioksidandır. Kolajen üretimini teşvik ederek ve hücre yenilenmesini teşvik ederek A Vitamini, orta ila şiddetli yaşlanma belirtilerini azaltmak için en iyi tedavilerden biridir.


E vitamini veya tokoferol, güçlü anti-enflamatuar özellikler içerir ve cilt hücresi yenilenmesini teşvik etmekle ilişkilendirilmiştir.

51 görüntüleme0 yorum

Comentarios


bottom of page