top of page
Yazarın fotoğrafıOp. Dr. Ebru Ünal

Vücut için Beslenmenin Önemi

Sağlıklı beslenme kavramı düşünüldüğünde çoğu kişinin aklına küçük ölçülü tabaklar gelmektedir. Aslında sağlıklı beslenme vücuda tam olarak ihtiyacı olanı vermektir. Diyet ile sağlıklı beslenmeyi karıştırmamak önemlidir. Diyet, kilo vermeye ya da kilo almaya yönelik olan ve kilo kontrolü için uygulanan bir programdır. Bu programı kesinlikle bir profesyonelin oluşturması gereklidir. Sağlıklı beslenmede ise vücudun ihtiyaç duyduğu ürünler tüketilir. Saç tellerinden ciltteki hücrelere kadar her şey, beslenmeyle bağlantılıdır.

Kötü beslenme, yetersiz beslenme ve dengesizlik, düşük su tüketimi, ultraviyole ışınları, serbest radikaller, bazı toksik maddeler ve mekanik faktörler cildin doğal yapısını bozar. Genetik yatkınlık, hormonal denge, bağışıklık sistemi fonksiyonu, alerjik reaksiyonlar ve stres cilt sağlığı için oldukça etkilidir. Tüm bu faktörlerden dolayı ciltte zamanla deformasyon görülür. Cildin yaşlanma süreci hızlanır. Cilt yaşlanma süreci hızlandığında cilt kendini koruma, duyusal ve iletken özelliklerini kaybedecektir ve bu nedenle de yeterince yağ ve su depolayamayacaktır. Dolayısıyla cildin elastikiyeti azalacak ve incelecektir. Özellikle beslenmeyle ilgili sorunları çözmek, vücutta içeriden ifade edilen sorunları önemli ölçüde iyileştirebilir.


Vücudun gelişmesinde ve bütünlüğünü korumasında tüketilen gıdaların önemi, tüketilen vitamin oranları, sağlıklı beslenme, vücuda yararlı gıdaların tercih edilmesi oldukça önemlidir.

Vücudun ihtiyacı olan ve düzenli tüketilmesi gereken besinlerin içerisinde; demir, biotin, çinko, selenyum, A-B-C-D-E vitaminleri, magnezyum, bakır vb. gibi gerekli temel mineraller ve vitaminler mutlaka olmalıdır. Çoğu zaman yoğun ve yüksek tempoda çalışan kişiler düzensiz beslenme yaşadıkları için bu besinleri yeteri kadar alamayabiliyor. Bu kişiler, bu içerikte olan vitamin gruplarından da takviye alabilirler.

44 görüntüleme0 yorum

留言


bottom of page